EN  GR  RU  CN 



Πιστοποιητικό Δικηγορικών Υπαλλήλων: Διαδικασίες και Πρακτική

Πιστοποιητικό Δικηγορικών Υπαλλήλων: Διαδικασίες και Πρακτική

By: The European Legal Training Center

Μετά από παρακολούθηση του τρόπου χειρισμού και λειτουργίας εκ μέρους των δικηγορικών υπαλλήλων στα δικηγορικά γραφεία αλλά και μετά από συνεχή ζήτηση, προκύπτει η ανάγκη κατάρτισης δικηγορικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν περιορισμένες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με την έρευνα, γνώση και αποτελεσματική διεξαγωγή των καθηκόντων τους.

Το σεμινάριο αυτό εμπερικλείει και αναλύει σε όλο το φάσμα του την νομική έρευνα, τις βασικές νομικές γνώσεις, τις δεξιότητες και τους τρόπους επικοινωνίας των δικηγορικών υπαλλήλων με τους συναδέλφους, τους δικηγόρους αλλά και με τους πελάτες, ενώ παράλληλα εσωκλείει τους κανόνες δεοντολογίας, όπως προκύπτουν από την εμπειρία και τις ανάγκες που αναδεικνύονται στην πράξη.

Το νέο σεμινάριο Πιστοποιητικό Δικηγορικών Υπαλλήλων που προσφέρει το ELTC, εισάγει μια νέα και πρωτοποριακή μέθοδο εκμάθησης για όσα άτομα ενδιαφέρονται να ασχοληθούν και να εργοδοτηθούν σε δικηγορικά γραφεία και στον ευρύτερο τομέα του νομικού κόσμου. Μέσω του σεμιναρίου, τα άτομα όλων των ηλικιών θα βρίσκονται στην προνομιακή θέση να εκπαιδευτούν και να καλλιεργήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες γύρο από την νομική έρευνα και γνώση ούτως ώστε να εργοδοτηθούν σε ένα δικηγορικό γραφείο και να διεξάγουν τα καθήκοντα τους αποτελεσματικά. Ανά το παγκόσμιο, ο Δικηγορικός Υπάλληλος κατέχει μια πολύ σημαντική θέση στο χώρο εργασίας του και η εκπαιδευτική του κατάρτιση και η εκπαίδευση του αποτελούν το Α και το Ω για την ορθή και ουσιαστική εξέλιξη του ως επαγγελματία.


Ανάγκη κατάρτισης 

Σύμφωνα με το Νόμο Ν.6/1965, εισήχθηκε στον δικηγορικό τομέα η έννοια του Δικηγορικού υπαλλήλου και της ανάγκης εργοδότησης τους σε δικηγορικά γραφεία. Ο όρος «Δικηγορικοί Υπάλληλοι» αναφέρεται σε μια ξεχωριστή ομάδα ατόμων που παρέχει βοήθεια στους Δικηγόρους στην παροχή των νομικών υπηρεσιών. Μέσω επίσημης επιστημονικής καταρτίσεως, πρακτικής εκπαιδεύσεως και εμπειρίας, οι Δικηγορικοί Υπάλληλοι αποκτούν γνώση και πείρα σε σχέση με το νομικό σύστημα και τις απαραίτητες δεξιότητες, που τους εφοπλίζει με το προσόν να διεξάγουν εργασία νομικής φύσεως υπό την επίβλεψη Δικηγόρων.

Ένας “Δικηγορικός Υπάλληλος” είναι άτομο με επιστημονική κατάρτιση, εκπαίδευση και εργασιακή πείρα, που εργοδοτείται από ένα Δικηγόρο, δικηγορικό γραφείο, οργανισμό ή κυβερνητική υπηρεσία ή άλλη ένωση προσώπων που εκτελεί ουσιαστικής φύσεως νομική εργασία για την οποία έχει την ευθύνη ο Δικηγόρος. Αυτός ο ορισμός ορίζει τον Δικηγορικό Υπάλληλο σαν επαγγελματία.

Μετά από παρακολούθηση του τρόπου χειρισμού και λειτουργίας εκ μέρους των δικηγορικών υπαλλήλων στα δικηγορικά γραφεία αλλά και μετά από συνεχή ζήτηση, προκύπτει η ανάγκη κατάρτισης δικηγορικών υπαλλήλων που εργάζονται στον τομέα των υπηρεσιών, οι οποίοι έχουν περιορισμένες γνώσεις και δεξιότητες αναφορικά με την έρευνα, γνώση και αποτελεσματική διεξαγωγή των καθηκόντων τους.

Το σεμινάριο εμπερικλείει και αναλύει σε όλο το φάσμα του την νομική έρευνα, τις βασικές νομικές γνώσεις, τις δεξιότητες και τους τρόπους επικοινωνίας των δικηγορικών υπαλλήλων με τους συναδέλφους τους δικηγόρους αλλά και με τους πελάτες, ενώ παράλληλα εσωκλείει τους κανόνες δεοντολογίας, όπως προκύπτουν από την εμπειρία και τις ανάγκες που αναδεικνύονται στην πράξη (βασισμένες σε διεθνής πρότυπα).  

Για όλους τους προαναφερθέν λόγους, το σεμινάριο αυτό αποτελεί έναν πολύτιμο οδηγό τόσο για τους δικηγορικούς υπαλλήλους όσο και για τους εργοδότες τους, που καλούνται να αντιμετωπίσουν επι καθημερινής βάσεως νόμους, νομολογίες, ορολογίες, έννοιες, προσωπικά δεδομένα και πάνω απ’ όλα τους απαιτητικούς πελάτες. 

Το σεμινάριο αυτό έχει ως στόχο να διδάξει στους καταρτιζόμενους, βασικές νομικές γνώσεις, μεθόδους νομικής έρευνας και αποτελεσματικές πρακτικές μεθόδους επικοινωνίας με συναδέλφους, πελάτες και επίλυσης προβλημάτων και παραπόνων. Σύμφωνα με τον Jeffrey Campbell (Αmerican Bar Association, Standing Committee on Paralegals), οι εργοδότες επιθυμούν την εκπαίδευση των δικηγορικών υπαλλήλων αφού 1. Αυξάνονται τα εταιρικά κέρδη, 2. Βελτιώνεται η απόδοση των επενδύσεων 3. Βελτιώνεται η ικανοποίηση και διατήρηση των πελατών και 3) βελτιώνονται οι πρακτικές και λειτουργικότητα του γραφείου. 

Παγκοσμίως τα δικηγορικά γραφεία όλο και περισσότερο αναγνωρίζουν τον ρόλο του ‘Δικηγορικών Υπαλλήλων’ ως επάγγελμα. Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει αυξημένη αγορά για τους ‘δικηγορικούς υπαλλήλους’ στην Κύπρο – αν και δεν χρησιμοποιούμε τον όρο ‘“paralegal” για να περιγράψουμε τους υπαλλήλους που παίρνουν αυτό τον ρόλο. Τα δικηγορικά γραφεία στην Κύπρο προσλαμβάνουν πολυάριθμούς κλητήρες, γραμματείς, administrators και corporate administrators που όλοι αυτοί ουσιαστικά εκτελούν τις υπηρεσίες του Δικηγορικού υπαλλήλου. 

Ένα δικηγορικό γραφείο πρέπει να καταβάλλει εύλογες προσπάθειες για να διασφαλίζει ότι η εταιρεία έχει θέσει σε ισχύ μέτρα που να παρέχουν εύλογη βεβαιότητα ότι η συμπεριφορά του Δικηγορικού υπαλλήλου είναι συμβατή με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του Δικηγόρου. Ο Δικηγόρος που έχει την εξουσία της άμεσης επιβλέψεως του Δικηγορικού υπαλλήλου θα πρέπει να καταβάλλει εύλογες προσπάθειες για να διασφαλίσει ότι η συμπεριφορά του δικηγορικού υπαλλήλου είναι συμβατή με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του Δικηγόρου. Ως εκ τούτου η κατάρτιση του δικηγορικού υπαλλήλου είναι άκρως απαραίτητη για τα δικηγορικά γραφεία, corporate services firms, η σε άλλη εταιρεία όπου εργοδοτούνται δικηγορικοί υπάλληλοι. 


Περιγραφή υποψηφίων για συμμετοχή

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

Δικηγορικούς υπαλλήλους (που μπορεί να εργάζονται με τον τίτλο γραμματέας, βοηθός δικηγόρου, administrator ή υπεύθυνος γραφείου, γραφειακός λειτουργός).


Μέθοδοι κατάρτισης 

Σύγχρονη εξ αποστάσεως ηλεκτρονική μάθηση μέσω Zoom. Αυτή η μέθοδος δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτή να προβαίνει σε συνεχή εκτίμηση της δεκτικότητας των εκπαιδευόμενων και να αναπροσαρμόζεται συνεχώς και ανάλογα. Στην διάρκεια της εκπαίδευσης θα αναπτυχθούν τεχνικές που αρμόζουν και υποβοηθούν το αντικείμενο εκπαίδευσης. Η διάλεξη αλλά και η ανά τακτά διαστήματα πρόκληση συζήτησης αποτελούν τον κύριο πυλώνα των τεχνικών κατάρτισης στο πρόγραμμα αυτό. Επιπρόσθετα μικρές προβολές και επιδείξεις από τον εκπαιδευτή σε κατάλληλα σημεία θα αφυπνίζουν και διατηρούν τους καταρτιζόμενους σε μαθησιακή εγρήγορση. 

Το πρόγραμμα θα διδαχτεί από Αδειούχους Δικηγόρους με εκπαιδευτική πείρα και στην ελληνική γλώσσα. 


Σημαντικές Πληροφορίες

  • Διάρκεια Κατάρτισης: 63 ώρες  
  • Ημερομηνίες : μια φορά την εβδομάδα κάθε Τετάρτη από 02/11/2022 μέχρι 07/06/2023
  • Ώρες: 5μ.μ.. - 7μ.μ.
  • Τόπος Εκπαίδευσης: Διαδικτυακά  
  • Τιμή:  EUR 1, 256 + [Φ.Π.Α.]
    Το πρόγραμμα είναι επιχορηγούμενο και εγκριμένο από την ΑνΑΔ - επιχορήγηση = 756ευρώ. Ο εργοδότης πληρώνει μόνο 500 ευρώ + Φ.Π.Α. Το ποσό αυτό μπορεί να πληρωθεί σε 10 δόσεις των 50 ευρώ (+ΦΠΑ).


Περιεχόμενο Προγράμματος

  • ΕΝΟΤΗΤΑ 1: Εισαγωγή στο Νομικό καθεστώς της Κύπρου 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 2: Εισαγωγή στο Συνταγματικό πλαίσιο της Κύπρου 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 3: Εισαγωγή στο Συμβατικό Δίκαιο 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 4: Εισαγωγή στην Πολιτική Δικονομία – Μέρος 1 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 5:  Η διαδικασία σε πολιτικές υποθέσεις – Μέρος 2
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 6: Εισαγωγή στα Αστικά Αδικήματα 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 7: Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 8: Εισαγωγή στην Ποινική Δικονομία 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 9: Εισαγωγή στο Εταιρικό Δίκαιο. 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 10: Οι ευθύνες που έχει ο βοηθός δικηγόρου στους πελάτες τους. 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 11: Οι εθύνες του δικηγόρου στην Κύπρο 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 12: Δεξιότητες νομικής έρευνας 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 13 – Επαγγελματική προφορική επικοινωνία με πελάτες και τρίτους 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 14: Επαγγελματική γραπτή επικοινωνία με πελάτες 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 15: Client engagement letter/ client care letter 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 16: Book – Keeping σε γραφείο 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 17: Σύνταξη καταλόγων εξόδων 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 18: Η νομική αρωγή στην Κύπρο 
  • ΕΝΟΤΗΤΑ 19: Οργάνωση γραφείου 
  • EΝΟΤΗΤΑ 20: διεξαγωγή αξιολογήσης κινδύνου 
  • EΝΟΤΗΤΑ 21: Ο νόμος που περιβάλλει το επάγγελμα και τα επόμενα βήματα

Για περισσότερες πληροφορίες
Show more
Show less

POPULAR PRACTICES

© Lawyers in Cyprus. All Rights Reserved. Terms & Privacy Policy |